BEMUTATKOZÁS

A Nova Humana Egyesület célja: Segítséget nyújtani egyre globalizálódó világunkban az emberek számára ahhoz, hogy megtalálják helyüket és boldogulásukat a mai modern társadalom kihívásai, ellentmondásai között, továbbá a különböző társadalmi csoportok, rétegek társadalmi beilleszkedésének segítése, esélyek teremtése számukra az egyre teljesebb emberi lét megéléséhez. Az egyesület alapszabályában vállalt céljai között megjelenik a tehetséggondozó és művészetoktatási tevékenység, valamint a népi kultúra ápolása. E területeket az Egyesület tagjai kiemelt fontosságúnak ítélik, és dolgoznak érte, hogy minél több ember bevonásán keresztül minél szélesebb körhöz jussanak el ezek az értékek, valamint a résztvevők sikeresen felismerhessék és kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget. Ennek kiváló eszköze lehet a képzőművészet megismerése és annak különböző technikákkal való elsajátítása, gyakorlása.

A Nova Humana Egyesület a debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézettel és a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központtal közösen immáron tizenegy éve rendezi meg az Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlatot, melynek célja: Bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítani minden alkotókedvű tehetséges magyarországi és határon túli középiskolás diák számára. Összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál. A diáktárlat ünnepélyes megnyitóján kerül sor: alkotások értékelésére és a legjobb alkotások díjazására.

A Nova Humana Egyesület számos tagja (6 fő) aktív résztvevője az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny szervezésének, lebonyolításának, melyet több mint tizenegy éve támogatnak az egyesületünk tagjai.